Ваня Ангелова

- Либрето за пустината

Прегледай съдържаниетоЛибрето за пустината
Сона Ван е родена (како Тер-Ованисјан) на 8 февруари 1952 година во Ереван, Ерменија. Таа е американски поет и есеист, која живее во Лос Анџелес. Нејзини книги се преведени на девет јазици. Најзначајно дело ѝ е „Либрето за пустината“ (со песни, посветени на жртвите на геноцидот и војната), добитник на многу национални и меѓународни награди. Во 2013 година од претседателот на Република Ерменија ја добива наградата "Мовсес Хоренаци". Добива златен медал од Ерменското министерство за култура, и златен медал од Ерменското министерство за дијаспора. Исто така Сона Ван го добива и медалот на Меѓународниот фестивал „Златен абрикос“, а во 2018 година ѝ е доделен Европскиот медал за поезија и уметност „Хомер“. Во 2017 година ја добива меѓународната награда „Клеменс Јаницки“ во Полска. Сона Ван е родена (како Тер-Ованисјан) на 8 февруари 1952 година во Ереван, Ерменија. Таа е американски поет и есеист, која живее во Лос Анџелес. Нејзини книги се преведени на девет јазици. Најзначајно дело ѝ е „Либрето за пустината“ (со песни, посветени на жртвите на геноцидот и војната), добитник на многу национални и меѓународни награди. Во 2013 година од претседателот на Република Ерменија ја добива наградата "Мовсес Хоренаци". Добива златен медал од Ерменското министерство за култура, и златен медал од Ерменското министерство за дијаспора. Исто така Сона Ван го добива и медалот на Меѓународниот фестивал „Златен абрикос“, а во 2018 година ѝ е доделен Европскиот медал за поезија и уметност „Хомер“. Во 2017 година ја добива меѓународната награда „Клеменс Јаницки“ во Полска....

Анотация

Сона Ван е родена (како Тер-Ованисјан) на 8 февруари 1952 година во Ереван, Ерменија. Таа е американски поет и есеист, која живее во Лос Анџелес. Нејзини книги се преведени на девет јазици. Најзначајно дело ѝ е „Либрето за пустината“ (со песни, посветени на жртвите на геноцидот и војната), добитник на многу национални и меѓународни награди. Во 2013 година од претседателот на Република Ерменија ја добива наградата "Мовсес Хоренаци". Добива златен медал од Ерменското министерство за култура, и златен медал од Ерменското министерство за дијаспора. Исто така Сона Ван го добива и медалот на Меѓународниот фестивал „Златен абрикос“, а во 2018 година ѝ е доделен Европскиот медал за поезија и уметност „Хомер“. Во 2017 година ја добива меѓународната награда „Клеменс Јаницки“ во Полска.

Инфо

Жанрове
Страници
195
Формат
A5 (14,8Х21 см)
Език
Вид книга (подвързия):
Твърда подвързия
Вътрешни страници - Цветност
Черно/бели
Година на издаване
Редактор
Дизайнер на корицата
Оформил
Доставка на
12-12-2023 или 14-12-2023

Версияhttps://izdavam.com/publics/img/book/cover/thumb/cover-2646_672_954.webp?build=1629732463 https://izdavam.com/bg/download/readPreview/2646/8d62b33fb9d8204761cd10cbb127e440/image.webp https://izdavam.com/bg/download/readPreview/2646/ad82015ee41130ee2bebd856729c9329/image.webp https://izdavam.com/bg/download/readPreview/2646/c4765f14f12f699217c33f29dc2e640c/image.webp https://izdavam.com/bg/download/readPreview/2646/bd205828d6f27025359bd44a85a25a6f/image.webp https://izdavam.com/bg/download/readPreview/2646/41056a5e71c6b7aa28b493bac6ba1400/image.webp https://izdavam.com/bg/download/readPreview/2646/9bc455f4196535316d88531396921c7f/image.webp https://izdavam.com/bg/download/readPreview/2646/5924782550d501c8a3d26255574abead/image.webp https://izdavam.com/bg/download/readPreview/2646/98d2031519a4a3d3eddb363b0e2e5f20/image.webp https://izdavam.com/bg/download/readPreview/2646/c10bb069965c980629d86c15839bcf78/image.webp https://izdavam.com/bg/download/readPreview/2646/7d2715b095f3a78aaa487709e7507c90/image.webp