Ваня Ангелова

- Либрето за пустината

VizualizeazăЛибрето за пустината
Сона Ван е родена (како Тер-Ованисјан) на 8 февруари 1952 година во Ереван, Ерменија. Таа е американски поет и есеист, која живее во Лос Анџелес. Нејзини книги се преведени на девет јазици. Најзначајно дело ѝ е „Либрето за пустината“ (со песни, посветени на жртвите на геноцидот и војната), добитник на многу национални и меѓународни награди. Во 2013 година од претседателот на Република Ерменија ја добива наградата "Мовсес Хоренаци". Добива златен медал од Ерменското министерство за култура, и златен медал од Ерменското министерство за дијаспора. Исто така Сона Ван го добива и медалот на Меѓународниот фестивал „Златен абрикос“, а во 2018 година ѝ е доделен Европскиот медал за поезија и уметност „Хомер“. Во 2017 година ја добива меѓународната награда „Клеменс Јаницки“ во Полска. Сона Ван е родена (како Тер-Ованисјан) на 8 февруари 1952 година во Ереван, Ерменија. Таа е американски поет и есеист, која живее во Лос Анџелес. Нејзини книги се преведени на девет јазици. Најзначајно дело ѝ е „Либрето за пустината“ (со песни, посветени на жртвите на геноцидот и војната), добитник на многу национални и меѓународни награди. Во 2013 година од претседателот на Република Ерменија ја добива наградата "Мовсес Хоренаци". Добива златен медал од Ерменското министерство за култура, и златен медал од Ерменското министерство за дијаспора. Исто така Сона Ван го добива и медалот на Меѓународниот фестивал „Златен абрикос“, а во 2018 година ѝ е доделен Европскиот медал за поезија и уметност „Хомер“. Во 2017 година ја добива меѓународната награда „Клеменс Јаницки“ во Полска....

Adnotare

Сона Ван е родена (како Тер-Ованисјан) на 8 февруари 1952 година во Ереван, Ерменија. Таа е американски поет и есеист, која живее во Лос Анџелес. Нејзини книги се преведени на девет јазици. Најзначајно дело ѝ е „Либрето за пустината“ (со песни, посветени на жртвите на геноцидот и војната), добитник на многу национални и меѓународни награди. Во 2013 година од претседателот на Република Ерменија ја добива наградата "Мовсес Хоренаци". Добива златен медал од Ерменското министерство за култура, и златен медал од Ерменското министерство за дијаспора. Исто така Сона Ван го добива и медалот на Меѓународниот фестивал „Златен абрикос“, а во 2018 година ѝ е доделен Европскиот медал за поезија и уметност „Хомер“. Во 2017 година ја добива меѓународната награда „Клеменс Јаницки“ во Полска.

Informații

Genuri
Pagini
195
Format
A5 (14.8Х21 cm)
Limba
Tipul coperții:
Greu legat
Corpul cărții - Culoare
Alb-negru
Anul publicat
Editor
Designer de coperta
Formatator
Livrare la
06-12-2023 sau 08-12-2023

Edițiehttps://izdavam.com/publics/img/book/cover/thumb/cover-2646_672_954.webp?build=1629732463 https://izdavam.com/ro/download/readPreview/2646/cbb85843bab3577bc7baab2e5f4553ec/image.webp https://izdavam.com/ro/download/readPreview/2646/0210323a9d8ba2543b55e8488008b89d/image.webp https://izdavam.com/ro/download/readPreview/2646/a5ed4e42e2f2c4e0b61f74421600a5b3/image.webp https://izdavam.com/ro/download/readPreview/2646/52b2f3e44fd8e5ade5d88487f5ffbe4b/image.webp https://izdavam.com/ro/download/readPreview/2646/711e1c53e52b48d082aaf8fcad741ad1/image.webp https://izdavam.com/ro/download/readPreview/2646/25ef68ff941c01548791ab2f18d9dc87/image.webp https://izdavam.com/ro/download/readPreview/2646/895bb1f4ec2652949510bdd2cea3ce96/image.webp https://izdavam.com/ro/download/readPreview/2646/93c3a86cba84cf46441726d913f9d1a0/image.webp https://izdavam.com/ro/download/readPreview/2646/f64e079cb9b10e233ad8e25709a7b6c7/image.webp https://izdavam.com/ro/download/readPreview/2646/4169663b725b5eff29dbdc8b6f528d0c/image.webp